Diplomă Institut Disciples Escoffier - Nivel Avansat
Diplomă emisă de Ministerul Educației din Franța - Recunoscută Internațional
Acest curs pune un accent deosebit pe precizie, eficiență și excelență artistică, fiind destinat atât dezvoltării competențelor tehnice, cât și a creativității în arta culinară.
Descoperă excelența culinară la Nivelul Avansat Escoffier – Urmatorul pas către succesul tău internațional!
Dacă visezi să devii un chef desăvârșit și să-ți construiești o carieră în lumea fascinantă a gastronomiei internaționale, Nivelul Avansat Escoffier este un curs creat special pentru tine!
Acest curs de specializare în gastronomie este destinat absolvenților primelor două cursuri Escoffier (Nivel basic si Nivel Intermediar) sau bucătarilor cu experiență care doresc să obțină două diplome recunoscute internațional:
Frédéric POUTET și Philippe COULOIGNER, profesori la Ecole Hôtelière Notre Dame La Riche din regiunea Tours, Franța, s-au deplasat la Institutul Culinar Disciples Escoffier România pentru a valida examenul susținut de primii cursanți ai nivelului Avansat Escoffier și pentru a înmâna „Certificat de compétences professionnelles” și „Grand Diplôme”.
Îi Felicităm pentru profesionalismul de care au dat dovadă în cadrul examenului și le dorim succes în viitoarele etape de dezvoltare profesională.
Cu ocazia acestui eveniment s-a consolidat parteneriatul dintre Ecole Hôtelière Notre Dame La Riche și Institutul Culinar Disciples Escoffier. Cursanții institutului vor beneficia de prezența profesorilor din Franța la modulele basic, intermediar și avansat Escoffier, astfel aceștia vor fi pregătiți pentru a lucra în marile restaurante din întreaga lume. În cadrul programului de formare profesională, cursanții noștri vor avea oportunitatea de a se deplasa la Ecole Hôtelière Notre Dame La Riche în cadrul unui program de schimb de experiență.
Chefii noștri, cu experiență internațională, îți vor împărtăși secrete culinare rare, pe care nu le vei găsi în altă parte. Vei degusta, experimenta și învăța rețete care îți vor îmbogăți creativitatea și gustul culinar.
Institutul Culinar Disciples Escoffier vă oferă oportunitatea exclusivă în România de a desfășura un stagiu de 6 luni de practică în restaurante cu stele Michelin. Pe perioada de desfășurare a acestui stagiu, veți aprofunda competențele acumulate în cadrul modulului Avansat Escoffier și veți pătrunde în „lumea” gastronomiei stelelor Michelin.
Chef Martin BERASATEGUI, chef spaniol cu 12 stele Michelin, va fi mentorul vostru pe perioada de desfășurare a stagiului de practică în restaurantele sale.
Accesul la acest stagiu va fi acordat exclusiv profesioniștilor în domeniul gastronomiei.
Pentru a beneficia de acest stagiu, este obligatoriu absolvirea Nivelului Avansat Escoffier și experiența relevantă în domeniul gastronomiei internaționale.
În urma prezentării unui dosar cu CV-ul dvs. și informații suplimentare solicitate de institut, veți fi înscris pe lista de participare la stagiu. Următorul pas este susținerea unui interviu și a probei practice pentru a evalua nivelul dvs. în gastronomia internațională. Dosarul va fi analizat de comisia de evaluare formată din experții renumitului Martin BERASATEGUI.
Aceasta este oportunitatea unică de a pătrunde în lumea gastronomiei stelelor Michelin și de a vă dezvolta cariera în cele mai importante restaurante din lume, dar mai ales, prin pregătirea dvs. (alături de Martin BERASATEGUI, deținător a 12 stele Michelin acordate restaurantelor sale) puteți fi factorul principal la acordarea stelelor Michelin în România.
La finalul stagiului de practică va fi întocmit un raport către comisia Michelin, în care se va evalua nivelul cunoștințelor acumulate în cadrul modulului Avansat Escoffier și în cadrul stagiului de practică.
În baza acestui raport, comisia va urmări evoluția activității dvs. în restaurantele în care veți desfășura activitatea, în vederea selecționării restaurantelor care vor primi calificarea pentru decernarea stelelor Michelin.
Martin BERASATEGUI s-a născut la San Sebastián în 1960. Pregătirea sa de bucătar și cea mai mare parte a vieții sale păstrează o strânsă legătură cu celebrul Bodegón Alejandro, situat în cartierul vechi al orașului San Sebastián, a cărui regenta a fost asigurată de părinții și mătușa sa. În acest restaurant a primit prima sa stea Michelin.
De la 15 ani până la 27 de ani, profită de zilele libere pentru a merge în Franța pentru a-și continua pregătirea și a dobândi noi cunoștințe.
A studiat la Bayonne cu Jean Paul HEINARD și la Anglet cu André MANDION.
Îl vizitează pe François BROUCHICAN la Ustaritz pentru a-și lărgi cunoștințele în domeniul charcuteriei, iar pentru noțiuni de gastronomie, merge la Bernard LACARRAU în orașul Labatut.
Primul său contact cu haute cuisine, arta culinară, îl are alături de faimosul Chef Didier OUDIL, Head Chef la spectaculosul Spa Prés d’Eugénie, și alături de Chef Michel GUERARD. Apoi, va merge la restaurantul Louis XV din Monaco, să descopere gastronomia haute cuisine, alături de Alain DUCASSE.
Prestigiul lui Martín BERASATEGUI, bucătarul cu cele mai multe stele Michelin pe teritoriul Spaniei (12 stele Michelin) și al treilea din lume, a decolat cu o viteză amețitoare la 1 mai 1993, când a deschis, alături de Oneka ARREGUI, soția sa, restaurantul Martín BERASATEGUI din Lasarte-Oria, la 7 km de San Sebastián.
6 luni mai târziu, a obținut prima sa stea Michelin.Trei ani mai târziu, a doua, și în noiembrie 2001,i s-a acordat cea mai înaltă calificare a acestui ghid emblematic: a treia stea Michelin.
„Anii mi-au arătat că am suficientă forță pentru a crea grupuri locale coezive și iconice.” – Martín BERASATEGUI
În plus, se află în fruntea clasamentului Repsol Guide, cu 10 sori.
Cariera sa a fost presărată cu premii și recompense de anvergură:
Si, ca o concluzie, el a publicat aproximativ douăzeci de lucrări disponibile pe piată, ceea ce nu este deloc neglijabil!
„Sunt pasionat de lucrul în echipă.” – Martín BERASATEGUI
Restaurant BOROA – 1 STEA MICHELIN – EXECUTIV CHEF VITALIE NOFIT
La 18 ani, Vitalie Nofit, a decis sa parasească patria sa, Republica Moldova, în căutarea unui viitor mai bun. Dupa multe evenimente dificile, ajunge în nordul Spaniei fara să știe să gătească, ajunge să lucreze, în martie 2005, în bucătăria restaurantului Boroa unde se ocupa de partea de grătar. În primul an, a reusit să aplice primele lecții ale meseriei de bucătar alături de bucătarul restaurantului Boroa, Chef Javier Gartziatot, în calitate de mentor.
Urmatorii ani au fost remarcabili pentru cariera lui Chef Vitalie NOFIT: