Contact

Curs Bucătar nivel avansat - curs de specializare în gastronomie

Diplomă Institut Disciples Escoffier - Nivel Avansat

Diplomă emisă de Ministerul Educației din Franța - Recunoscută Internațional

Curs Bucătar nivel avansat - curs de specializare în gastronomie

Acest curs pune un accent deosebit pe precizie, eficiență și excelență artistică, fiind destinat atât dezvoltării competențelor tehnice, cât și a creativității în arta culinară.

Descoperă excelența culinară la Nivelul Avansat Escoffier – Urmatorul pas către succesul tău internațional!

Dacă visezi să devii un chef desăvârșit și să-ți construiești o carieră în lumea fascinantă a gastronomiei internaționale, Nivelul Avansat Escoffier este un curs creat special pentru tine!

De ce să alegi acest curs?

Acest curs de specializare în gastronomie este destinat absolvenților primelor două cursuri Escoffier (Nivel basic si Nivel Intermediar) sau bucătarilor cu experiență care doresc să obțină două diplome recunoscute internațional:

  • Professional Diplomă in Culinary Arts – oferită de Institut Disciples Escoffier.
  • Certificat de Compétences Professionnelles en Cuisine Française – acordat de Ministerul Educației din Franța, un adevărat "pașaport" pentru restaurantele cu stele Michelin.

Condiții de înscriere:

  • Pregătirea minimă obligatorie: 10 clase (învățămant nimim obligatoriu)

Documente necesare pentru înscriere la curs:

  • Copie CI
  • Copie certificate de naștere
  • Copie certificate de căsătorie (daca este cazul)
  • Copia ultimului act de studiu
  • Adeverință medicală (cu specificația "clinic sănătos") în original sau copie

Frédéric POUTET și Philippe COULOIGNER, profesori la Ecole Hôtelière Notre Dame La Riche din regiunea Tours, Franța, s-au deplasat la Institutul Culinar Disciples Escoffier România pentru a valida examenul susținut de primii cursanți ai nivelului Avansat Escoffier și pentru a înmâna „Certificat de compétences professionnelles” și „Grand Diplôme”.
Îi Felicităm pentru profesionalismul de care au dat dovadă în cadrul examenului și le dorim succes în viitoarele etape de dezvoltare profesională.
Cu ocazia acestui eveniment s-a consolidat parteneriatul dintre Ecole Hôtelière Notre Dame La Riche și Institutul Culinar Disciples Escoffier. Cursanții institutului vor beneficia de prezența profesorilor din Franța la modulele basic, intermediar și avansat Escoffier, astfel aceștia vor fi pregătiți pentru a lucra în marile restaurante din întreaga lume. În cadrul programului de formare profesională, cursanții noștri vor avea oportunitatea de a se deplasa la Ecole Hôtelière Notre Dame La Riche în cadrul unui program de schimb de experiență.

Certificări

Diplomă Institut Disciples Escoffier - Nivel Avansat Diplomă emisă de Ministerul Educației din Franța

Competențe și tehnici studiate

Ce vei învăța?

  • Lucrul cu produse de lux: foie gras, caviar, trufe – esența bucătăriei franțuzești.
  • Tehnici culinare avansate: metode de gătit diversificate și estetica farfuriei, inspirată de cele mai exclusiviste restaurante ale lumii.
  • Crearea meniurilor: ghidaj complet pentru compoziția meniurilor profesionale, adaptate standardelor fine dining.

De ce este unic acest curs?

Chefii noștri, cu experiență internațională, îți vor împărtăși secrete culinare rare, pe care nu le vei găsi în altă parte. Vei degusta, experimenta și învăța rețete care îți vor îmbogăți creativitatea și gustul culinar.

Beneficiile tale

  • Vei dobândi abilități esențiale în bucătăria profesională: organizare, curățenie, muncă în echipă și eficiență.
  • Vei învăța să creezi platinguri de excepție, să dezvolți un gust culinar rafinat și să îți exprimi creativitatea la cel mai înalt nivel.
  • Vei avea acces la oportunități de carieră internațională, inclusiv în restaurante cu stele Michelin.

Martin Berasategui - 12 stele Michelin
Stagiu de practică

Institutul Culinar Disciples Escoffier vă oferă oportunitatea exclusivă în România de a desfășura un stagiu de 6 luni de practică în restaurante cu stele Michelin. Pe perioada de desfășurare a acestui stagiu, veți aprofunda competențele acumulate în cadrul modulului Avansat Escoffier și veți pătrunde în „lumea” gastronomiei stelelor Michelin.

Chef Martin BERASATEGUI, chef spaniol cu 12 stele Michelin, va fi mentorul vostru pe perioada de desfășurare a stagiului de practică în restaurantele sale.

Accesul la acest stagiu va fi acordat exclusiv profesioniștilor în domeniul gastronomiei.

Pentru a beneficia de acest stagiu, este obligatoriu absolvirea Nivelului Avansat Escoffier și experiența relevantă în domeniul gastronomiei internaționale.

În urma prezentării unui dosar cu CV-ul dvs. și informații suplimentare solicitate de institut, veți fi înscris pe lista de participare la stagiu. Următorul pas este susținerea unui interviu și a probei practice pentru a evalua nivelul dvs. în gastronomia internațională. Dosarul va fi analizat de comisia de evaluare formată din experții renumitului Martin BERASATEGUI.

Aceasta este oportunitatea unică de a pătrunde în lumea gastronomiei stelelor Michelin și de a vă dezvolta cariera în cele mai importante restaurante din lume, dar mai ales, prin pregătirea dvs. (alături de Martin BERASATEGUI, deținător a 12 stele Michelin acordate restaurantelor sale) puteți fi factorul principal la acordarea stelelor Michelin în România.

La finalul stagiului de practică va fi întocmit un raport către comisia Michelin, în care se va evalua nivelul cunoștințelor acumulate în cadrul modulului Avansat Escoffier și în cadrul stagiului de practică.

În baza acestui raport, comisia va urmări evoluția activității dvs. în restaurantele în care veți desfășura activitatea, în vederea selecționării restaurantelor care vor primi calificarea pentru decernarea stelelor Michelin.

Martin BERASATEGUI s-a născut la San Sebastián în 1960. Pregătirea sa de bucătar și cea mai mare parte a vieții sale păstrează o strânsă legătură cu celebrul Bodegón Alejandro, situat în cartierul vechi al orașului San Sebastián, a cărui regenta a fost asigurată de părinții și mătușa sa. În acest restaurant a primit prima sa stea Michelin.

De la 15 ani până la 27 de ani, profită de zilele libere pentru a merge în Franța pentru a-și continua pregătirea și a dobândi noi cunoștințe.

A studiat la Bayonne cu Jean Paul HEINARD și la Anglet cu André MANDION.

Îl vizitează pe François BROUCHICAN la Ustaritz pentru a-și lărgi cunoștințele în domeniul charcuteriei, iar pentru noțiuni de gastronomie, merge la Bernard LACARRAU în orașul Labatut.

Primul său contact cu haute cuisine, arta culinară, îl are alături de faimosul Chef Didier OUDIL, Head Chef la spectaculosul Spa Prés d’Eugénie, și alături de Chef Michel GUERARD. Apoi, va merge la restaurantul Louis XV din Monaco, să descopere gastronomia haute cuisine, alături de Alain DUCASSE.

Prestigiul lui Martín BERASATEGUI, bucătarul cu cele mai multe stele Michelin pe teritoriul Spaniei (12 stele Michelin) și al treilea din lume, a decolat cu o viteză amețitoare la 1 mai 1993, când a deschis, alături de Oneka ARREGUI, soția sa, restaurantul Martín BERASATEGUI din Lasarte-Oria, la 7 km de San Sebastián.

6 luni mai târziu, a obținut prima sa stea Michelin.Trei ani mai târziu, a doua, și în noiembrie 2001,i s-a acordat cea mai înaltă calificare a acestui ghid emblematic: a treia stea Michelin.

„Anii mi-au arătat că am suficientă forță pentru a crea grupuri locale coezive și iconice.” – Martín BERASATEGUI

Astăzi, cele 7 restaurante ale sale dețin 12 stele Michelin în total:

  • 3 stele Michelin pentru restaurantul Martín BERASATEGUI din Lasarte-Oria,
  • 3 stele Michelin pentru restaurantul Lasarte din Barcelona,
  • 2 stele Michelin pentru restaurantul MB din Tenerife.
  • 1 stea Michelin pentru restaurantul Oria din Barcelona, ​​
  • 1 stea Michelin pentru Restaurantul Eme Be Garrote din San Sebastian,
  • 1 stea Michelin pentru Restaurantul Ola Martín Berasategui din Bilbao,
  • 1 stea Michelin pentru Restaurantul Fifty Seconds Martín Berasategui din Lisabona.

În plus, se află în fruntea clasamentului Repsol Guide, cu 10 sori.

Cariera sa a fost presărată cu premii și recompense de anvergură:

  • Tambour d’Or de Saint-Sébastien în 2005,
  • Doctor Honoris Causa acordat de Universitatea François RABELAIS la Tours în 2013,
  • Premiul pentru Cel mai bun restaurant din lume 2015 și 2016 pentru cea a Lasarte-Oria (Trip Advisor’s Traveler’s Choice Award).
  • Martin a primit recent premiul Lifestyle La Razón, Elle Gourmet, Hombres Esquire și Tapas Chef of the Year 2019 pentru cariera sa și Medalia de aur a „Mérito en Bellas Artes” de către Ministerul Culturii și Sportului din Spania.
  • Si, ca o concluzie, el a publicat aproximativ douăzeci de lucrări disponibile pe piată, ceea ce nu este deloc neglijabil!

    „Sunt pasionat de lucrul în echipă.” – Martín BERASATEGUI

PARTENERIAT STAGIU DE PRACTICĂ

Restaurant BOROA – 1 STEA MICHELIN – EXECUTIV CHEF VITALIE NOFIT

La 18 ani, Vitalie Nofit, a decis sa parasească patria sa, Republica Moldova, în căutarea unui viitor mai bun. Dupa multe evenimente dificile, ajunge în nordul Spaniei fara să știe să gătească, ajunge să lucreze, în martie 2005, în bucătăria restaurantului Boroa unde se ocupa de partea de grătar. În primul an, a reusit să aplice primele lecții ale meseriei de bucătar alături de bucătarul restaurantului Boroa, Chef Javier Gartziatot, în calitate de mentor.

Urmatorii ani au fost remarcabili pentru cariera lui Chef Vitalie NOFIT:

  • 2008: Restaurantul Boroa a primit o stea Michelin și Vitalie a facut parte din echipa care a adus această distinctie
  • 2009: a participat la primul concurs de gastronomie din Valladolid și din 87 de participanți, el a ocupat locul cinci
  • 2010: devine al doilea bucătar în bucătărie și este trimis la restaurantul Martin BERASATEGUI din Lasarte, trei stele Michelin, pentru a învata cele mai noi tehnici de gătit – cuisine signature
  • 2013: ajunge la cel mai bun restaurant din lume El Celler de Can Roca și gătește alături de celebrii frați Joan și Jordi Roca ​​
  • 2018: devine Executif Chef al restaurantului Boroa
  • 2020: devine membru al asociației Disciples Escoffier România
Înscrie-te la curs  

Informații curs

  • Preț întreg 4500 €
  • Plată Cursul poate fi achitat în 4 rate lunare
  • Program curs Martie 2025 – Iunie 2025 - dimineața între orele 9-14
  • Locație Calea București 107E, loc. Săftica, jud. Ilfov
Înscrie-te acum