NIVEL INTERMEDIAR ESCOFFIER PATISERIE-COFETARIE
SPECIALIZARE COFETAR-PATISER

PRET: 3000EURO platibil in 4 rate lunare

DURATA: 4 LUNI

OCTOMBRIE 2024 – IANUARIE 2025

TRAINER PASTRY CHEF EMILIA MAXIM

Structura programului de specializare, Nivel Intermediar Escoffier Patiserie-Cofetarie:

In cadrul programelor Escoffier de formare profesionala Cofetar – Patiser, structurate pe trei nivele: Nivel Basic, Nivel Intermediar si Nivel Avansat, punem accent foarte mult pe practica in laboratorul Institutului.

Scopul nostru este ca viitorii cofetari – patiseri sa cunoasca tehnicile de baza si apoi, cu fiecare modul sa-si imbunatateasca competentele, sa devina specialisti in domeniu, sa devina mult mai creativi in elaborarea plating-ului si sa descopere secretele deserturilor internationale.

Programul nivelului Intermediar Escoffier, specializare cofetar-patiser, cuprinde 160 ore de practica in laboratorul Institutului, notiunile de teorie fiind discutate in cadrul tehnicilor de lucru invatate in fiecare zi de curs. Cursantul lucreaza fiecare reteta individual, deoarece trebuie sa invete corect tehnicile cuprinse in retetele Escoffier.
Laboratorul institutului este dotat la standard international cu toate echipamentele si ustensilele necesare in cofetarie-patiserie si fiecare cursant beneficiaza de propriul banc de lucru utilat corespunzator.

Pastry Chef Emilia Maxim, cu o experienta internationala in patiserie-cofetarie, va transmite din cunostintele acumulate de peste 10 ani, astfel incat la sfarsitul celor trei nivele sa reusiti sa stapaniti tehnicile de lucru si sa conduceti un laborator de patiserie-cofetarie.

Tendintele noi in domeniu, tehnicile de lucru, echipamentele si ustensilele moderne utilizate, Pastry Chefi cu experienta internationala, alaturi de ingredientele premium puse la dispozitie cursantilor nostri in fiecare zi de curs, dovedesc profesionalismul Institutului Culinar Disciples Escoffier.

diploma-logo

Certificari

Cui se adreseaza?

  • Cursantilor care au absolvit Nivel Basic Escoffier Patiserie-Cofetarie
  • Persoanelor care doresc o specializare in domeniul cofetarie- patiserie
  • Persoanelor care doresc sa-si imbunatateasca tehnicile de lucru, sa afle cele mai noi tehnici aplicate in cofetarie-patiserie
  • Celor care detin o afacere in domeniul cofetarie-patiserie si vor sa descopere cele mai noi tendinte in domeniu
  • Pasionatilor care vor sa se specializeze in cofetarie-patiserie

Nivel Intermediar Escoffier, specializare Patiser-Cofetar cuprinde :

  • Cele mai noi tendinte si tehnici utilizate in cofetarie-patiserie
  • Retete din domeniul patiseriei-cofetariei internationale pregatite individual de cursanti
  • Retete frantuzesti celebre la nivel international
  • Preparate de cofetarie-patiserie pentru evenimente, in functie de tematica : candy car, torturi de evenimente si monoportii, elemente de patiserie dulci si sarate
  • Tehnici de plating pentru deserturi de evenimente, in functie de tematica
  • Cele mai noi tendinte si tehnici de plating pentru deserturi servite la farfurie
  • Tehnici de pregatire a cremelor pentru diverse torturi si prajituri : Carrot cake, Mont Blanc, Black velvet cake, cup cake, Verrine Raspberry yuzu, etc.
  • Tehnici de preparare a Entremets chauds, entremets froids, entremets avec glaces – dificultate medie.
  • Tehnici de temperare a ciocolatei, prelucrarea elementelor de décor din ciocolata, preparate pe baza de ciocolata
  • Tehnici de elaborare a decoratiunilor din zahar, acestea prezentand un grad ridicat de dificultate
  • Tehnica de pregatire a deliciosilor macarons: Macaron citron, Macaron berries, Macaron matcha
  • Tehnica de preparare a croissantelor frantuzesti si a elemetelor de viennoiserie : Croissant aux Amande, Croissant danish abricot, Pain au chocolat, Brioche feuillete citron, Pithiviers
  • Tehnica de preparare a produselor de panificatie : Baquette viennoise, Cereal bread, Bread olive provancal, Bread beaujolais and saucisson, Burger bun, etc

Cunostintele acumulate pe parcusul nivelului Intermediar Escoffier Patiserie-Cofetarie sunt imperios necesare pentru a putea continua programul Escoffier de specializare, accesand programul Nivel Avansat Escoffier Patiserie-Cofetarie, la finalul acestui modul veti obtine diploma acreditata de Ministerul Educatie Francez ,,Certificat de competences professionnelles en patiserie francaise’’.

Conditii de inscriere si documente necesare

  • Inscrieri si informatii: Petre Claudia tel: 0735226533
  • Pregatirea minima obligatorie: experienta in domeniu minim 2ani; 10 clase (invatamant minim obligatoriu)

Documente necesare pentru inscriere la curs:

  • Copie CI
  • Copie certificate de nastere
  • Copie certificate de casatorie (daca este cazul)
  • Copia ultimului act de studiu
  • Adeverinta medicala (cu specificatia ,,clinic sanatos’’) in original sau copie