Programele I.C.D.E Institut Culinaire Disciples Escoffier, disponibile acum și bucătarilor din România

Crearea unei forțe de muncă bine instruită și calificată este șansa României la o dezvoltare sănătoasă a industriei gastronomice, iar pentru asta avem nevoie de o școală capabilă să formeze bucătari la cele mai înalte standarde.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoii de formare și perfecționare a bucătarilor români, dar și a nevoii de personal calificat a restaurantelor din România, renumitul I.C.D.E Institut Culinaire Disciples Escoffier demarează în luna august, la sediul companiei Bilancia, o serie de cursuri de gătit care le oferă bucătarilor din România posibilitatea să se inițieze, specializeze și perfecționeze în tehnicile de gătit din bucătăria franceză autentică, prin metodologia Disciples Escoffier.

În cadrul cursurilor, care sunt organizate pe mai multe nivele (nivel I, nivel II, nivel III), cu o durată totală de 600 ore, cursanții vor beneficia de o formare profesională în arta culinară franțuzească, sub coordonarea renumitului bucătar francez David Contant, cel care a făcut posibilă intrarea I.C.D.E. Institut Culinaire Disciples Escoffier în România și în zona Europei de Est.

Cursurile se vor desfășura într-o bucătărie profesională dotată cu toate echipamentele și utilajele necesare pentru pregătirea produselor culinare la cel mai înalt nivel, puse la dispoziție de compania Bilancia, curricula fiind inspirată de tradiția și valorile de bază ale gastronomiei franțuzești, având la bază renumita carte “Le Guide Culinaire” scrisă de Auguste Escoffier, considerată “Biblia” bucătăriei franțuzești, carte care a contribuit decisiv la modernizarea bucătăriei franțuzești.

Obiectivul nostru este acela de a pregăti bucătari pentru a răspunde cererii forței de muncă într-o bucătărie profesională, cu echipamente specifice și într-un ritm rapid de lucru, necesar pentru a avea succes în această industrie, spun reprezentanții I.C.D.E Institut Culinaire Disciples Escoffier România, care subliniază că unul din obiectivele institutului este acela de a încuraja chefii să își descopere creativitatea și să contribuie la evoluția gastronomiei.

Cursurile se adresează tuturor pasionaților de arta culinară, atât celor care își doresc să lucreze și să își construiască o carieră într-o bucătărie profesională (pe o bază solidă), cât și celor care lucrează deja în domeniu și vor să-și aprofundeze cunoștințele în materie de gastronomie, precum și celor care dețin un business în domeniu și doresc să învețe cum să gestioneze un restaurant.

Pe parcursul celor 3 nivele, cursanții vor deprinde bazele bucătăriei, echipamentele de bază pe care le întâlnim în bucătăriile profesionale, metode noi de pregătire a dish-urilor, tehnici diferite de gătire și estetică în farfurie, rețete și secrete culinare și vor învăța cum să-și organizeze bucătăria și cum să gestioneze un restaurant.

Diploma obținută la absolvirea cursurilor oferă cursanților o recunoaștere la nivel internațional în domeniul artei culinare și le oferă posibilitatea de a-și continua cariera în domeniul culinar în cele mai prestigioase restaurante de la nivel internațional.

I.C.D.E. Institut Culinaire Disciple Escoffier, prin rețeaua dezvoltată în 26 țări, având peste 25000 Discipoli, vă oferă posibilitatea de a vă continua cariera în domeniul culinar în cele mai renumite restaurante la nivel internațional. La absolvirea cursurilor, prin diploma institutului, aveți o recunoaștere la nivel internațional în domeniul artei culinare, 

iar Discipolii vă pot recomanda către cele mai renumite restaurante din cele 26 țări membre, spun reprezentanții Institutului, care subliniază însă că diploma nu se obține facil.

“Nu se obține o diplomă așa de ușor doar pentru că am plătit niște bani să vin la școala aceasta. Noi nu mergem pe principiul plătesc și obțin o diplomă, suntem pe principiul plătesc, învăț și obțin diplomă. Ținem foarte mult la prezență, știm că mai sunt momente în care intervin

probleme, dar ideea este să vii aici ca să înveți ceva, de aceea dai o sumă de bani, de aceea noi ne străduim să oferim materie primă și echipamente de înaltă calitate, pentru a putea lucra la un nivel profesional”, ne-au declarat reprezentanții Institutului.

Prin lansarea I.C.D.E Institut Culinaire Disciples Escoffier în România, țara noastră se aliniază celor mai înalte standarde educaționale în domeniul culinar.

Diana SBÂRCEA

STRUCTURA CURSURILOR

Finanțare totală prin credit guvernamental - Dobândă 0%

CURS NIVEL BASIC
„Fundamentele artelor culinare” – nivel I (240 ore) se adresează tuturor începătorilor în arta culinară, celor care nu au experiență anterioară în gătit și doresc să acumuleze cunoștințe în domeniul culinar. În cadrul acestui modul veți participa la un intership de practică în locațiile partenere (hoteluri si restaurante). Acum veți experimenta cum se desfășoară activitatea în bucătăriile profesionale ale restaurantelor și hotelurilor și veti avea posibilitatea să vă găsiți un loc de muncă în locațiile respective.

CURS NIVEL INTERMEDIAR
În cadrul nivelului II (180 de ore), prin practică cumulativă, veți începe să construiți și să stăpâniți tehnicile fundamentale acoperite de nivelul I și veți aprofunda arta culinară internațională.

CURS NIVEL AVANSAT
Nivelul III (180 ore) se adresează cursanților care au absolvit nivelul I și II sau bucătarilor care au deja experiență în domeniul culinar și vor să obțină o diplomă recunoscută la nivel internațional acordată de Ministerul Educației din Franța.

CURS INTENSIV
I.C.D.E. Institut Culinaire Disciples Escoffier a conceput un curs intensiv cu o durată de 3 luni (240 ore), special pentru cursanții care vor să acumuleze într-o perioadă concentrată de timp un bagaj de cunoștințe extrem de variat în arta culinară, pentru a profesa această meserie în restaurante din țară și din străinătate. Acest curs se adresează și persoanelor care dețin sau vor să-și deschidă un restaurant. În cadrul acestui modul veți participa la un intership de practică în locațiile partenere (hoteluri si restaurante). Acum veți experimenta cum se desfășoară activitatea în bucătăriile profesionale ale restaurantelor și hotelurilor și veti avea posibilitatea să vă găsiți un loc de muncă în locațiile respective.

LA ABSOLVIREA CURSURILOR VEȚI OBȚINE:

Nivel I Basic (240 ore) – diplomă de bucătar acordată de Ministerul Muncii și diploma „Culinary Arts Fundamentals” acordată de I.C.D.E. Institut Culinaire Disciples Escoffier.

Nivel II Intermediar (180 ore) – diplomă acordată de I.C.D.E. Institut Culinaire Disciples Escoffier – nivel intermediar – “Advanced Culinary Art” recunoscută la nivel internațional în domeniul culinar.

Nivel III Avansați (180 ore) – diplomă recunoscută la nivel internațional – “Professional Diploma in Culinary Arts” – acordată de I.C.D.E. Institut Culinaire Disciples Escoffier și “Level 5 Certificate in French Cuisine” – diplomă acordată de Ministerul Educației din Franța.