CURS BUCATAR - DIPLOMA ACREDITATA

PRET INTREG: 4800lei | PRET CU DISCOUNT: 3500lei

Februarie – Aprilie 2022

   PROGRAM DE DUPA-AMIAZA SAU DE WEEKEND (in functie de optiunea dvs)

Discount-ul se aplica pentru inscrieri pana la data de 20 FEBRUARIE 2022

Cursul de Bucatar ( COR 5122.2.1) care se va derula in perioada februarie – aprilie 2022, se adreseaza tuturor incepatorilor in arta culinara, celor care isi doresc sa dea startul carierei de Bucatar si sa invete de la profesionistii in domeniul gastronomiei internationale. Nu este necesar sa ai experienta in bucatarie, noi te invatam pas cu pas drumul catre succes. Cursul cuprinde conceptele de baza in bucatarie, echipamentele si ustensilele necesare, sistemul de lucru intr-o bucatarie profesionala si cateva din secretele bucatarie internationale cu toate explicatiile si sfaturile necesare oferite de Chefi bucatari cu experienta in arta culinara care vor incerca sa va transmita o parte din cunostintele lor prin intermediul demonstratiilor.

Cursul cuprinde notiuni de teorie culinara, notiuni de limba engleza aplicata in bucatarie, cateva lectii de comunicare eficienta si multa practica in bucataria noastra utilata la standarde europene cu echipamente si ustensile profesionale. Fiecare cursant va beneficia de propriul banc de lucru utilat cu plita, chiuveta, masa de lucru, ustensile de bucatarie si va experimenta in cadrul demonstratiilor practice o gama larga de retete din bucataria internationala. Toate ingredientele si ustensilele sunt puse la dispozitie gratuit. In plus vei invata normele de siguranta si igiena, modul de organizare in bucataria unui restaurant, etapele si toate procesele tehnologice, cum iti poti eficientiza fluxul de lucru si cum poti comunica eficient cu personalul pentru a ajunge la cele mai bune rezultate.

Texturi, culori, condimente, ingrediente rare, combinatii ,,ciudate” de ingrediente, inovatie, reinterpretarea retelor clasice, imaginatie si stil, plating in trend, savoare si miresme care vor satisface papilele gustative ale celor mai pretentiosi clienti – aceasta este definitia  cursului. Pas cu pas veti pasi catre arta culinara ghidati de bucatari profesionisti cu renume international.

In cadrul cursului veti participa la un intership de practica in locatiile partenere ( hoteluri si restaurante). Acum veti experimenta cum se desfasoara activitatea in bucatariile profesionale ale restaurantelor si hotelurilor si veti avea posibilitatea sa va gasiti un loc de munca in locatiile respective. Durata acestui intership este de 480 ore si va fi stabilita de fiecare cursant la locatia solicitata de acesta.

diploma-logo

Certificari

Competentele si tehnicile studiate

Organizarea profesionala a bucatariei – unitatile de productie

Instrumentele si echipamentele profesionale

Sistemele de gestionare a comenzilor și practicile esențiale de igienă aplicate zilnic in bucatarie

Metode de depozitare și conservare a alimentelor

  • HACCP – Normele de igiena si siguranta alimentatiei
  • Depozitarea alimentelor, FIFO,
  • Etichetare
  • Decongelare
  • Controlul contaminarii incrucisate
  • Bacterii: ecoli,salmonella, listeria
  • Comunicarea eficienta in bucatarie
  • Tehnologie culinara
  • Limba engleza si franceza – notiuni de gastronomie

Manipularea profesionala a cutitelor si tehnicile de taiere a legumelor (Batonnet, Brunoise, Paysanne, Julien, Chiffonade )

Descoperiti arta Saucier-ului, combinand ingrediente cum ar fi oasele fara carne cu legume aromatice pentru a crea diferite stocuri (stocul brun si stocul alb) si amestecarea stocurilor cu alte ingrediente necesare pentru a crea cele cinci sosuri celebre frantuzesti si numeroasele lor variatii (Velouté, Espangole, Hollandaise, Béchamel, Tomato, Jus, Roux, Gravy). La randul lor, aceste sosuri formează baza pentru explorarea unei game variate de preparate internationale. In cadrul cursului vom pregati sosurile reci si sosurile calde, vom invata sa identificam aceste sortimente, indicii de calitate si remedierea defectelor aparute in procesul de obtinere a sosurilor

Cursantii vor identifica sortimentele si indicii de calitate ai stocurilor, sosurilor si esentelor si vor invata sa respecte ordinea operatiilor conform procesului tehnologic

Exemple de dressing-uri: Remoulade, Andalusian, Maioneza, etc. Supe creme: supa crema de ceapa, Velouté de conopida, etc.

Garniturile sunt elemente fundamentale pentru a crea o reteta de succes alaturi de diverse tipuri de carnuri sau peste, oferind un preparat sanatos si echilibrat din punct de vedere al elementelor nutritive. Invatati sa identificati si sa clasificati o gama larga de legume, amidonuri, cereale, ierburi si condimente si sa va familiarizati cu calendarul produselor sezoniere.

  • sous vide
  • slow cook
  • gatitul la cuptor
  • gatitul la tigaie
  • gatitul cu aburi
  • fierbere
  • posare

Piatra de temelie a bucatariei franceze si a produselor de patiserie.

Omleta – un preparat care a fost gatit pentru prima data in Franta in secolul al XVII-lea

Ouale pot fi posate, folosite in sosuri sau sufleuri

Veti experimenta retete cu oua in crusta, oua fierte – timpul de fierbere, oua prajite

Veti explora diferite tehnici de gatire si retete cu oua, de la ouale Cocotte la ouale Mollet Florentine.

In acest capitol veti parcurge numeroase metode de filetare si gatire a pestelui si crustaceelor, retetele clasice si reinterpretate, subprodusele comestibile de la peste.

Veti studia tipurile de peste, cum puteti recunoste carnea de peste calitativa, indicii de calitate a carnii de peste, temperaturile adecvate de gatire in functie de reteta pentru a pastra calitatile nutritive.

Identificarea tipurilor de carne, caracteristicile organoleptice ale carnii

Prepararea termica a tipurilor de carne ( pasare, porc, vita, miel, vanat)

Pastrarea corespunzatoare a carnii in mediu de temperatura adecvat si descrierea transformarilor suferite la tratamentul termic

Pregatirea fripturilor la cuptor, la tigaie, la gratar, la frigare, la rotisor, la abur, sous-vide respectand succesiunea operatiilor tehnologice

Realizarea preparatelor din carne tocata respectand ordinea operatiilor tehnologice, recunoasterea indicilor de calitate ai preparatelor obtinute, observarea transformarilor suferite de carne in procesul tehnologic

De la dezosarea unui pui pana la intelegerea etichetelor de carne de vita sau la examinarea culorii carnii, a continutului de muschi si grasimi, veti invata numeroase tehnici de taiere, metode de gatire si retete clasice pentru carne de vită, carne de porc, miel, carne de vitel, pasare, vanat.

Ingredientele de baza pentru produsele de patiserie includ diferite categorii de faina, zaharuri, drojdii chimice și naturale, unturi, ouă, fructe, ciocolată și produse lactate. Cursantii vor invata sa identifice si sa depoziteze materiile prime si auxiliare specifice deserturilor, vor invata sa dozeze componentele si sa identifice calitatea lor. Descoperiți tehnici clasice, cum ar fi prepararea aluatului pentru choux, aluatul de tarte, cremele savuroase si inghetata. In cadrul cursului veti pregati dulciuri de bucatarie pe baza de crupe, lapte, oua, fructe, budinci, sufleuri si diverse tipuri de aluaturi

Consomme de vita cu legume taiate brunoise
Veloute Dubarry
Supa de ceapa,

Supe creme din diverse legume

Oua Florentine, Sunny eggs
Sparanghel cu sos mousseline
Blanquette veal stew old style
Beef Tournedos Henry IV, sos Bearnaise
Beef filet Wellington
Vita in stil Burgundy
Oua posate, sos Supreme si Orez Madras
Tarta cu lamaie si bezea
Charlotte cake cu capsune
Tarta cu mere si inghetata de vanilie

PRET INTREG: 4800lei | PRET CU DISCOUNT: 3500lei

Program de dupa-amiaza

Informaţiile publicate in acest modul pot fi preluate doar în scop educational fara a pute fi redistribuite sau utilizate in alt scop. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Pentru a respecta legislația privind protecția datelor, vă recomandăm să consultați punctele cheie ale Politicii de confidențialitate ale ICDE.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Call Now Button