ESCOFFIER INTERNATIONAL

DISCIPLES ESCOFFIER IN LUME

Disciples Escoffier are delegatii in 26 tari cu mai mult de 25 000 Discipoli: Franta, Italia, Spania, Anglia, Germania, Elvetia, numai in Asia sunt 9 delegatii: China, Hong Kong, Macau, Korea de Sud, Vietnam, Filipine, Japonia, Tailanda si Singapore.

TRANSMITEREA CUNOSTINTELOR

Disciples Escoffier organizeaza si participa la numeroase evenimente culinare si gastronomice in intreaga lume. Scopul acestor evenimente este de a trezi interesul tinerilor si de a le impartasi pasiunea pentru arta culinara. In fiecare an se organizeaza concursul Young Talent Trophy (YTT), acesta fiind o competitie globala care reuneste cei mai buni tineri bucatari sub varsta de 25 ani.

Atat în ​​Franta, cat si in alte tari, de o jumatate de secol, Asociatia Discipolilor Escoffier International are ca tinta sa onoreze memoria lui Auguste Escoffier, Maestru al bucatariilor franceze si internationale. Scopul este de a promova marile traditii de gatit si tehnicile create de Auguste Escoffier in special in scoli de meserii sau cursuri dedicate Chefilor profesionisti sau ucenicilor, acesta fiind modul traditional de a gati pentru mai mult de 80% din Chefii cu stele Michelin din intreaga lume.

AUGUSTE ESCOFFIER

La sfarsitul secolului al 19-lea, Auguste Escoffier si Cesar Ritz deschid impreuna Savoy, Carlton si hotelul Ritz, primele hoteluri moderne de lux din Europa. Escoffier si Cesar Ritz au infiintat lantul hotelier Ritz: au deschis impreuna Ritz Paris in 1898, Carlton Hotel din London in 1899, “Grand Hôtel” in Roma urmate printre altele de Ritz din New York si Montreal. Escoffier si Cesar Ritz au reusit sa facă hoteluri de lux in locuri respectabile pentru familiile regale britanice si europene. Fiind foarte apreciat de printul de Wales, Escoffier a fost responsabil de banchetul pentru incoronare cand printul a devenit regele Edward al VII-lea.

In 1913, Escoffier s-a intalnit cu imparatul Wilhelm al II-lea la o cina de stat pentru 146 de demnitari germani aflati la bordul SS Imperator. Dupa cum spune legenda, Kaiser Wilhelm al II-lea i-a spus odată: „Eu sunt Imparatul Germaniei, dar tu esti Imparatul bucatarilor”.

Le Guide Culinaire, capodopera lui Escoffier, a fost cartea care a codificat, a modernizat si a condus bucataria frantuzeasca la un nivel superior. Avand un continut de peste 5000 de retete, Le Guide Culinaire, este considerat o biblie a bucatarie clasice frantuzesti, aplicabila pana in zilele noastre de renumiti bucatari din intreaga lume.

In toti cei 62 ani de cariera, Escoffier a fost preocupat mereu de inovatie, el a sustinut progresul si ideea ca bucataria trebuie sa evolueze in mod constant. Escoffier este recunoscut pentru ridicarea bucatariei franceze la alt nivel, mai intai in Marea Britanie, apoi in intreaga lume.

GALERIE FOTO

TRAINERI

CHEF CIPRIAN NICOLESCU

Cariera in gastronomie a inceput-o acum 28 de ani prin restaurantele din centrul Munchen-ului (Germania) unde a avut oportunitatea sa lucreze sub bagheta magica a unor chefi celebri la acea vreme: Alfons Schuhbeck, Heinz W. sau H. Wohlfahrt, care si-au pus amprenta in educatia sa culinara. A fost indrumat sa urmeze „Institute of Culinary Art” (I.C.A) – Food service Management pe care l-a si absolvit in 1995. De atunci drumurile spre adevarata incursiune in lumea obsesiei pentru perfectiunea stelelor Michelin abia incepea. O lume magnifica care imbina sudoarea orelor interminabile de munca cu respectul pentru preparatele impecabile si rafinate care ajung pe masa clientului connoisseur.

Curiozitatea si setea de cunoastere l-a impins sa paraseasca batrana Europa si astfel in 1998 a ajuns in Statele Unite. Carnival Cruise Line a fost primul sau challenge unde a invatat ce inseamna sa lucrezi cu volum mare de clienti, o altfel de disciplina in breasla bucatarilor, chiar regimentala. Aici a intalnit mentorul care l-a invatat tainele bucatarie clasice frantuzesti din scoarta in scoarta. A fost o revelatie si astfel a devenit mana dreapta a Chef-ului de cuisines Tierry C. pe care l-a urmat in proiectele sale cu brandurile hoteliere ca Marriot sau Sheraton din Miami si New York pana in 2004. Anul acesta a reprezentat pentru el punctul de maturizare in domeniul gastronomic.

Cei 12 ani petrecuti alaturi de chefi marcanti in gastronomia internationala, i-au creat verticalitatea de care avea nevoie ca sa preia pentru prima data haturile unei deschideri de hotel in Hyde Park Londra. Tot aici a absolvit Level 3 NVQ in Professional Cookery sub umbrela „The City and Guilds of London Institute” in cadrul West Hearts College – Cassio Campus, dupa care a urmat cursurile pentru Level 3 Awards in Supervising Food Safety in Catering la „Chartered Institute of Environmental Health London”. Timp de aproape 13 ani petrecuti in Londra (Buckinghamshire) a preluat proiecte de schimbare concept si Grand openings ca Head Chef si Executive Chef cu diverse companii hoteliere precum Corus Hotels, IHG Intercontinental, Sarova Hotels, Devere Venues, SHL Hotels etc.

La un moment dat a cautat proiecte serioase si in Romania si astfel, dupa 25 de ani, Chef Ciprian Nicolescu s-a repatriat pentru un proiect de anvergura si anume a avut placerea sa faca parte din task force-ul echipei manageriale a Grand Opening-ului Hotelului Ramada Plaza Craiova in 2015.

Alte proiecte frumoase l-au adus in Capitala unde a activat pe pozitia de Corporate Chef al lantului de restaurante Trattoria Buongiorno unde, pe langa imbunatatirea brandului, isi pune amprenta pe extinderea lui cu doua noi locatii pe scena culinara a Bucurestiului: Trattoria Buongiorno Centrul Vechi si Arena.

In present – Senior Managing Director at „Napage Consulting” – Concept developing strategy & branding for culinary businesses.

CHEF MANUELA PARASCHIVESCU

Înainte să devină chef, Manuela și-a căutat îndelung vocația. A fost jurist, om de comunicare, călător și degustător.

Într-o zi, a găsit pe internet o școală de gastronomie pentru bucătari profesioniști și asa a ajuns la Paris, la una dintre prestigioasele academii gastronomice franceze, Grégoire-Ferrandi

După absolvire a făcut stagii de pregătire și a lucrat ca bucătar în două restaurante cu stele Michelin: Le Grand Vefour, sub îndrumarea lui Guy Martin, și Thoumieux, cu Jean-François Piège, ambii chefi cu două stele Michelin.

Şi-a dorit ca, odată întoarsă acasă, să obţină sinteza dintre pasiunea veche şi experienţa nouă, creând bucurii gustative pentru ceilalţi.

A colaborat cu câteva restaurante pe concept şi dezvoltare de meniuri (Local Colonial, Aria Gourmet Burger, Delta Boutique Hotel), s-a lansat ca Private Chef, dezvolta meniuri pentru evenimente si este chef executiv al restaurantului de fine dining SAVART, din Bucuresti.

CHEF BOGDAN COZMA

Poftă de viață bună să ai! Asta le doresc tuturor celor cu care mă întâlnesc și asta consider că trebuie să transmitem prin farfuriile pe care le punem în fața oaspeților.

Căci bucătarul desăvârșit nu este cel care face farfurii perfecte, ci cel care reușește să transmită prin farfuriile sale atât gustul și platingul impecabile, cât și toată emoția pregătirii lor. Pentru că așa se întâmplă când iubești ceea ce faci: vrei să dai mai departe atât rezultatul muncii tale, cât și pasiunea care te-a dus acolo.

Și asta m-a făcut pe mine ceea ce sunt azi: chef Certificat Escoffier nivelul 3 – Grand Diploma.

Primii pași i-am făcut în aprilie 2013, când am ajuns la Restaurant Belvedere Brașov. Maestrul în artă culinară Ioan Florescu m-a luat sub aripa lui și i-am fost alături timp de 5 ani. În acest timp am participat și la traininguri în UK: am fost chef de partie la The Black Horse, sous chef la The Wellington Arms și head chef Carnarvon Arms.

În aprilie 2018, „mi-am luat zborul din cuib” către restaurantul DOR din Bran, unde am pus practic cărămizile bucătăriei de acolo.

CHEF DANIEL VAN DER VEKEN

Chef franco-belgian, cu o experienta de 40 ani in restaurante de fine dinning din Franta si Belgia, s-a stabilit in Romania de cativa ani pentru a transmite din experienta lui culinara internationala Chefilor romani.

Datorita pregatirii profesionale in marile restaurante din Franta si Belgia, Chef Daniel Van Der Veken, va dezvaluie secretele ascunse ale retetelor internationale pe care le pregateste aplicand tehnicile de baza ale parintelui bucatariei franceze, ilustrul Auguste Escoffier, imbinate cu cele mai noi tendinte in domeniul gastronomiei.

In calitate de proprietar, Chef si manager de restaurante in Belgia, Chef Daniel a reusit sa-si dezvolte calitatile de comunicare si gestionare optima a restaurantului, personalului, echipamentelor din dotare.

Conceperea unui meniu reprezinta intotdeauna o provocare, mai ales cand vrei sa atingi perfectiunea. Decor, ambianta, prezentarea preparatelor, gustul si aroma, servirea, sunt elementele care definesc un restaurant de succes. Chef Daniel a reusit sa reuneasca toate aceste elemente si sa-si incante de fiecare data clientii cu preparate deosebite si un plating conceput in stil propriu, dar tinand cont de trendul perioadei respective.

Membru al Asociatiei Disciples Escoffier International, care cuprinde peste 30 000 membrii la nivel mondial, Chef Daniel Van Der Veken respecta valorile Escoffier pe care le-a aplicat de-a lungul carierei sale :

  • Egalitate si Aparenta – Discipolii Escoffier nu au nicio diferenta de rang, intronizarea lor este identica
  • Cunostinte si transmiterea acestora – Discipolii Escoffier transmit mai departe cunostintele lor in domeniul lor de activitate
  • Cultura si Modernitate – Discipolii Escoffier respecta si cinstesc istoria culinara si pledeaza pentru o evolutie perpetua
  • Generozitate si Unitate – Discipolii Escoffier sustin cauzele caritabile.

Chef Daniel Van Der Veken s-a alaturat echipei Institutului Culinar Disciples Escoffier pentru a transmite experienta sa internationala in domeniu tuturor pasionatilor de arta culinara, gastronomie internationala si viitorilor Chefi profesionisti.

,, Niciodata nu e prea traziu sa incepi o cariera in domeniul culinar, daca iti doresti cu adevarat sa acumulezi experienta, sa evoluezi si sa muncesti mult pentru a-ti perfectiona metodele si tehnicile de pregatire a preparatelor. Acceptati provocarea si noi va deschidem drumul catre noi experiente culinare internationale!” spune Chef Daniel Van Der Veken

Eric Le Rouzic, Executive Pastry Chef

Who doesn’t love morning pastries or delectable desserts?

After completing his culinary apprenticeship in Beauvais, France, Eric went on to spend 12 years working in Pastry Shops and Restaurants around Paris including the famous Chateau de Montvillargenne in Chantilly near Paris. His next assignment would take him across the pond to England to the Winchester Lainston House outside of London. He answered the call of the sea with his first shipboard assignment working for SeaDream Yacht Club. Since then he has followed his love for good food and travel that has given him a successful career working with other notable cruise lines including Disney Cruises, Cunard’s Queen Mary 2 and Princess Cruises.

Eric especially loves working with chocolates and the techniques themselves require a master pastry chef’s delicate touch proving that the many long hours of practice and patience has paid off throughout his career.

PASTRY CHEF MIRELA MURARUSI

Pasionată încă din copilărie de prăjituri, ar fi fost imposibil sa nu devin cofetar. Având toate mijloacele necesare, o mamă cofetar, o copilărie și adolescență petrecute într-un laborator de cofetărie, am dezvoltat această pasiune dulce care cu timpul a devenit profesia mea.

Am urmat cursurile unei Postliceeale, cu diplomă în contabilitate, dar cifrele nu m-au atras. Am început timid să lucrez într-un laborator, alături de mama si alți cofetari cu experiență, ,,furând meseria” așa cum se spune. Am început ca ucenic în anul 1991 calificându-mă la locul de munca datorită evoluției rapide . Am acumulat o experiență de 14 ani de laborator, ultimii 4 petrecându-i în laboratorul propriu.

După ani, am ajuns să descopăr cofetăria franțuzească am evoluez participând la cursuri alături de cofetari formați sub îndrumarea marelui chef cofetar francez Christoph Michalak.

M-am perfecționat pe partea de Entremet, nelăsând la o parte produsele clasice ale cofetăriei franțuzești și autohtone.

Din anul 2017 am început să profesez pe partea de formarea a adulților, susținând cursuri în Paris, Londra, Roma, Torino, Munchen, Dublin și București.
Implicit particip si la stagii de laborator, ofer consiliere și implementare de rețete proprii.

PASTRY CHEF MOGOS CRISTINA

Pasiunea si dragostea pentru dulce, precum si reinventarea retetelor de desert a inceput inca din copilarie, cand, ca orice copil, asteptam cu nerabdarea preparatele dulci ale bunicii, fiind fascinata de intregul proces de creare al acestora.Cu timpul, din dorinta de a le putea oferi celor dragi, bucurie printr-o simpla farfurie, am inceput procesul de specializare in meseria de cofetar-patiser, urmand clasele unui liceu de specialitate, care m-a ajutat sa pun bazele teoretice si practice ale unui drum care, desi anevoios, mi-a oferit o cariera care aduce un dram de magie in vietile celor cu care interactionez.

Am avut norocul de a lucra inca de la inceput sub indrumarea celor mai buni specialisti din domeniu, in cadrul laboratorului de cofetarie-patiserie al Hotelului Bucuresti, care reusise sa se impuna in aceasta industrie ca un etalon al calitatii. Am fost invatati inca de la inceput ca respectful pe care il acordam ingredientelor naturale, dar si traditiei prin invatarea atat a tehnicilor cat si a retetelor clasice, va reprezenta intotdeauna punctul de pornire in procesul inovator de creare de noi deserturi.

Preocuparea pentru dezvoltarea continua in acest domeniu, m-a ajutat sa parcurg etapa cu etapa drumul profesional pana la postul de executive pastry chef, avand grija intotdeauna sa transmit mai departe valorile care mi-au fost insuflate inca de la inceput: pasiunea pentru frumos, respectul pentru natural si traditie, magia procesului tehnologic, sustinand, totodata, procesul creativ, prin de descoperire de noi gusturi si combinatii de ingrediente.

Crearea si producerea unui nou desert presupune un amalgam de factori bine dozati si intrepatrunsi. Pasiunea si imaginatia, nu pot crea singure un desert, daca nu sunt ajutate de parte practica unde matematica isi da mana cu fizica si chimia, intregul proces fiind inlantuit de-a lungul unui fir liric care conduce in final la nasterea unei poezii in farfurie.

Cofetaria si patiseria reprezinta clasicul in viitor savurat in prezent.

„Asteapta-te la neasteptat” poate fi deviza gastronomiei actuale.

BAPTISTE SERVAIS

Baptiste Servais, un chef patiser ambitios, greu de multumit si cu o preocupare permanenta pentru a aduce prajiturile la nivel de arta, care isi doreste sa se auto-depaseasaca cu fiecare prajitura pe care o creeaza. Munca sa se defineste prin trei reguli proprii: Respect, Rigurozitate, Creativitate culinara.

Este nascut in Franta, regiunea Champagne-Ardenne, orasul Reims. Pasiunea pentru patiserie a aparut inca din copilarie, cand fiind in vizita la ciocolateria nasului lui, a facut cunostinta cu arta patiseriei. Educatia sa intransigent primita in acest domeniu cat si ulterior formarea in cadrul asociatiei “ Association Ouvriere des Compagnons du Devoir du Tour de France”, reprezinta caramizile de baza ale formarii lui profesionale. A avut ocazia sa lucreze cu nume celebre ca Mr Bernachon, Mr Laurent Moreno, Mr Frederic Cassel, FAUCHON unde a dobandit diploma “Haute Patisserie” ceea ce defineste calitatea exceptionala a  produselor de patiserie relizate de el.

In 20 de ani de experienta, calatorind in diferite tari precum: Franta , Belgia, Norvegia , Rusia, Maroc etc , a reusit sa imbine influienta europeana, asiatica, araba si sa isi pune amprenta pe produsele propri.

Lucrul intr-un laborator de patiserie se poate asocia cu cel al unei farmacii, minutiozitatea si exactitatea lucrului fiind de ordinul gramelor si miligramelor. Atentia deosebita in alegerea ingredientelor sanatoase cat si tehnicile laborioase fac ca produsele rezultatea sa fie de calitate superioara. Respectul adus clientului prin produsele concepute sunt o adevarata placere pentru papilele gustative.

Chef Baptiste Servais este de parere ca transmiterea cunostintelor si competentelor sale catre generatiile viitoare a devenit o preocupare permanenta in caracterul sau actual.

IULIA SCAVO

Iulia a venit in Franța în 2002, admisă la INSA Lyon (Institut National des Sciences Appliquées), în urma unui parcurs remarcabil în timpul liceului la secțiunea bilingvă Matematică-Fizică în limba engleză la Craiova, orașul ei natal, și în virtutea rezultatelor la Olimpiade și Consursuri dedicate liceenilor din țară. Dupa un ciclu pregatitor, s-a înscris și a obținut Diploma de « Licence en Mathématiques » la Universitatea « Lyon 1 – Claude Bernard », urmată de studii de profesorat timp de doi ani, concretizate cu obținerea unui « CAPES de Mathématiques ».

Grație spiritului său scormonitor, în paralel cu studiile universitare, Iulia a descoperit gastronomia și vinul francez la Lyon, adevarată capitală în domeniu. În timpul liber participa la saloane și expoziți în materie, la degustări în régiunile învecinate : Valea Rhonului, Beaujolais, Burgundia. S-a integrat în echipa Slow Food Lyon – Convivium « Les Canuts Ecervelés » în 2005 și a sprijinit activitățile de promovare a produselor arizanale și de sensibilizare a publicului, inclusiv a celui mai tânăr, cu privire la un mod de alimentație convivial, cu produse de calitate, care spun o poveste!

Între 2007 și 2008 pregatește și obține Diploma de « Mention Complémentaire en Sommellerie » la Lyon și participă la cursul de Analiza Sensorială la Universitatea Vinului Suze-La-Rousse, îmbinând studiul cu experiențe punctuale în somelarie, vânzare în magazin de specialitate și multiplicând deplasările la evenimentele profesioniste din domeniu. În 2008 se întoarce în țară și obține Locul 2 la « Trofeul National al Somelariei », prima femeie ce a urcat pe podium. Era primul ei concurs…

După un an de experiențe alături de Halewood Romania, în departamentul de Marketing unde  a format echipe comerciale, a creat diverse « Wine programs » în resturante partenere, a dinamizat pensiunile și vizitele oeno-turistice la Pivnițele Azuga și la Conacul Urlățeanu, a adus o undă de modernitate prin consultanța în plan gastronomic și a promovat vinurile produse în țară ori cele importate. Apoi, s-a întors în Franța pentru noi aventuri.

L-a cunoscut pe soțul ei, Bruno Scavo, Chef Sommelier la Monte-Carlo SBM Resort și Sommelier emerit, « Mâitre Sommelier de l’Union de la Sommellerie Française » și l-a urmat în sudul Franței, înscrindu-se la diploma BTS Technico-Commercial Vin Boissons et Spiritueux, la ICOP Aubagne (Institut de Chimie Oenologie Paris et Provence). În paralel, a fost desemnată să reprezinte România în competițiile mondiale de somelarie în cadrul ASI (Association de la Sommelerie Internationale), cea mai veche și credibilă asociație internațională în domeniu.

PARTENERI

Maxigel ofera dotari complete de echipamente, accesorii si utilaje horeca, frigorifice si de panificatie, consultanta, proiectare si service pentru sectoarele:

  • Restaurante, hoteluri, catering, fast-food, pizzerii, covrigarii, bar, cafenea
  • Supermarket, magazine alimentare, depozitare frigorifica
  • Panificatie si patiserie

De-a lungul celor peste 27 ani de activitate am colaborat cu toate tipurile de clienti ducand la bun sfarsit nenumarate proiecte cu diferite grade de complexitate ale antreprenorilor romani sau lanturilor internationale.

In tot ceea ce facem se regaseste preocuparea noastra permanenta de perfectionare si imbunatatire continua a serviciilor. Ne concentram asupra nevoilor clientilor nostri si cautam solutii durabile si de actualitate pentru a pune la dispozitia acestora cea mai variata gama de produse performante, calitative si accesibile. Prin furnizarea de echipamente inovatoare, Maxigel reuseste sa ofere dotarile necesare afacerii tale pentru a creste productivitatea si a reduce costurile de operare, factori ce influenteaza in mod direct recuperarea investitiei in cel mai scurt timp. Punem accent pe construirea parteneriatelor de lunga durata, de aceea, prin colaborarea cu Maxigel ai acces la o gama larga de servicii care reusesc sa ne diferentieze si sa iti aduca o serie de avantaje ce sustin succesul tau economic.
Lucram cu producatori renumiti, lideri in domeniu, a caror fiabilitate si performanta sunt recunoscute la nivel mondial. Suntem aproape de tine, oriunde te-ai afla pe teritoriul Romanei prin intermediul celor 11 filiale pozitionate strategic in toata tara. Iti punem la dispozitie servicii precum consultanta de specialitate, proiectare gratuita, finantare avantajoasa, transport, service rapid, instruire, workshop-uri.

In dorinta de a fi aproape de clienti, compania a dezvoltat o retea nationala de distributie prin showroom–uri proprii, fiecare dispunand de utilaje pe stoc si de echipe de interventie rapida. Acestea sunt geografic dispuse astfel incat sa acopere intreg teritoriul Romaniei. Astazi compania isi desfasoara activitatea in Bucuresti, Ploiesti, Cluj, Constanta, Sibiu, Iasi, Pitesti, Brasov, Timisoara, Oradea si Craiova

Experienta si profesionalismul echipei Maxigel iti garanteaza ca suntem pregatiti sa infruntam orice provocare, oferind de fiecare data solutia perfect adaptata nevoilor tale. Provocarile tale sunt si provocarile noastre, ni le asumam cu perseverenta si responsabilitate.