fbpx

YOUR CART

Edit Cart
  • Niciun produs în coș.

CURS DE SPECIALIZARE BUCATAR SEF

PRET : 4000lei, platibil in 2 rate lunare

Cursul incepe in luna SEPTEMBRIE 2020

Cursul de specializare Bucatar Sef ( COR 343403) cu o durata de 2 luni, se adreseaza bucatarilor care lucreaza deja in domeniu, au o diploma de Bucatar dar vor sa evolueze in cariera si sa devina Bucatar Sef. Va propunem un curs in care veti avea oportunitatea sa invatati de la Senior Lector Ciprian Nicolescu tehnicile si metodele prin care veti conduce eficient bucataria unui restaurat de lux sau hotel. Cursantii vor aplica toata experienta lor dobandita in timp si vor fi incurajati sa creeze meniuri cat mai originale si sa-si exprime opiniile in cadrul temelor abordate. Fiecare cursant va beneficia de propriul banc de lucru dotat cu echipamentul necesar desfasurarii activitatii intr-o bucatarie profesionala ( plita, chiuveta, ustensile de lucru pentru pregatirea produselor)

Cursul cuprinde 4 module care parcurg toate metodele de management de aplicat in functia de Bucatar Sef.
Cursul de specializare Bucatar Sef este acreditat de Autoritatea Nationala de Calificari si la absolvire se obtine un certificat de la Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei

diploma-logo

Certificari

Competentele si tehnicile studiate

Temele modului:

  • Ce este HACCP
  • Reglementari legale si normele de aplicat in domeniul alimentar
  • Realizarea si implementarea de succes al sistemului HACCP
  • Proceduri HACCP si tehnicile eficiente de implementare a acestora
  • Documente si formulare HACCP necesare in domeniul alimentar
  • Pericole de infestare in domeniul alimentar
  • Stabileste structura si volumul productiei de preparate culinare
  • Principalele grupe de preparate culinare care se realizeaza in bucatarie
  • Controlul calitatii preparatelor culinare prin sistemul HACCP
  • Criterii de asociere a preparatelor culinare
  • Criterii de intocmire a listelor de preparate si a meniurilor
  • Stiinta din spatele texturilor si aromelor
  • Cercetare stiintifica profilul de aroma al ingredientelor
  • Norme specifice de securitate a muncii pentru turism si alimentatie publica
  • Igiena muncii in industria alimentara
  • Amenajarea spatiilor de productie culinara
  • Fluxul tehnologic in spatiile de productie
  • Comunicarea eficienta cu membrii echipei pentru îndeplinirea sarcinilor
  • Cunoasterea si utilizarea documentelor de specialitate
  • Ingineria meniului
  • Gestuionarea stocurilor
  • Stocul de siguranta
  • Criteriile operationale pentru gestionarea stocurilor
  • Managementul inventarierii
  • Criterii pentru gestionarea eficienta a inventarului
  • Optimizarea inventarului
  • Calcularea Food costului
  • Controlul costurilor alimentelor pentru succesul managementului in bucatarie: o resursa practica si un instrument de optimizare a costurilor pentru bucatarii profesionisti
  • Randamentul si costul produsului finit
  • Procedura pentru calcularea costurilor retetelor
  • Calculul componentelor / ingredientelor – Costul portiilor
  • Pretul meniului
  • Tehnici de promovare si de vanzare a produsului restauratie
  • Piata si strategia vanzarilor
  • Strategiile principale unui bun demers al restaurantului
  • Amplasament si concurenta
  • Analiza clientilor din alimentatia publica
  • Relatii publice
  • Metode de promovare a vanzarilor si materialele promotionale elaborate
  • Mijloace de promovare a produselor si serviciilor

Cursul de specializare Bucatar Sef este acreditat de Autoritatea Nationala de Calificari si la absolvire se obtine un certificat de la Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei

Pretul cursului cuprinde: materia prima folosita, suport de curs, prestatia trainerilor

Informaţiile publicate in acest modul pot fi preluate doar în scop educational fara a pute fi redistribuite sau utilizate in alt scop. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Pentru a respecta legislația privind protecția datelor, vă recomandăm să consultați punctele cheie ale Politicii de confidențialitate ale ICDE.

Call Now Button
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this