DUBLA DIPLOMA IN ARTA CULINARA

INSTITUT CULINAIRE DISCIPLE ESCOFFIER, prin reteau dezvoltata in 26 tari, avand peste 25 000 Discipoli va ofera posibilitatea de a va continua cariera in domeniul culinar in cele mai renumite restaurante la nivel international. La absolvirea cursurilor, prin diploma institutului aveti o recunoastere la nivel international in domeniul artei culinare iar Discipolii va pot recomanda catre cele mai renumite restaurante din cele 26 tari membre. Transforma-ti pasiunea intr-o cariera culinara!

In cadrul cursurilor INSTITUT CULINAIRE DISCIPLES ESCOFFIER (nivel I, nivel II, nivel III ) cu o durata totala de 600 ore cursantii vor beneficia de o formare profesionala in gastronomia internationala.

Locatiile de desfasurare a programului Escoffier au bucatarii profesionale dotate cu toate echipamentele si utilajele necesare pentru pregatirea produselor culinare la cel mai inalt nivel. Fiecare cursant va beneficia de propriul banc de lucru dotat cu plita, chiuveta si ustensile de bucatarie, astfel fiecare va pregati preparatele din curriculum in mod individual. Bucataria este dotata cu cele mai noi echipamente puse la dispozitie de partenerii nostri SELGROS BRASOV si BILANCIA EXIM necesare pentru a transmite cursantilor noile trenduri in domeniu – slow cook, sous-vide, bucataria moleculara – si pentru a le trezi interesul si apetitul in arta culinara internationala.

La absolvirea cursurilor veti obtine:

Nivel I Basic (240 ore)diploma de calificare Bucatar acordata de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii si diploma ,,Culinary Arts Fundamentals” acordata de Institut Culinaire Disciples Escoffier

Nivel II Intermediar (180 ore) – diploma acordata de INSTITUT CULINAIRE DISCIPLES ESCOFFIER – nivel intermediar – ,,Advanced Culinary Art” recunoscuta la nivel international in domeniul culinar.

Nivel III Avansati (180 ore) – diploma recunoscuta la nivel international – ,,Professional Diploma in Culinary Arts” – acordata de Institut Culinaire Disciples Escoffier si ,,Level 5 Certificate in French Cuisine” – diploma acordata de Ministerul Educatiei din Franta.

CURRICULUM se bazeaza pe renumita carte Le Guide Culinaire, scrisa de Auguste Escoffier, considerata ,,Biblia” bucatariei frantuzesti. Lectiile predate isi au originile si bazele in gastronomia frantuzeasca clasica, in acelasi timp integrand cele mai noi tehnici de pregatire a dish-urilor si cele mai noi echipamente pentru a elabora plating-uri in trend.

Institut Culinaire Disciples Escoffier a elaborat un curriculum care acopera o mare varietate de preparate intr-un interval de timp foarte scurt, de aceea Chefii nostri va vor ghida pas cu pas pentru a descoperi si a degusta in fiecare curs cate putin din adevaratul gust al preparatelor gastronomiei internationale. Instructorii sunt pasionati de arta bucatariei frantuzesti si sunt nerabdatori sa va impartaseasca din cunostintele acumulate si totodata sa va sustina in construirea increderii si dexteritatii in domeniul culinar.

Obiectivul nostru este acela de a va pregati pentru a raspunde cererii fortei de munca intr-o bucatarie profesionala, cu echipamente specifice si intr-un ritm rapid de lucru necesar pentru a avea succes in aceasta industrie.

Scopul nostru final este sa va conducem catre arta culinara franceza, sa va descoperiti creativitatea si sa contribuiti la evolutia gastronomiei.

STRUCTURA CELOR 3 NIVELURI INSTITUT CULINAIRE DISCIPLES ESCOFFIER

Se adreseaza tuturor celor care vor sa descopere secretele artei culinare frantuzesti, sa invete modalitatea de lucru intr-o bucatarie profesionala. Nu este necesar sa aveti cunostinte anterioare in domeniu, totul se invata din metoda demonstratiei, apoi cursantii vor realiza fiecare produsul prezentat la bancul sau de lucru sub asistenta permanenta a Chefilor.

Cursurile sunt interactive si modalitatea de predare se bazeaza pe demonstratie, practica si teorie. La absolvirea cursului veti primi o diploma de calificare Bucatar acreditata de Ministrul Muncii si o diploma ,,Culinary Arts Fundamentals” oferita de Institut Culinaire Discisciples Escoffier

Se adreseaza cursantilor care au absolvit nivelul I sau bucatarilor care au deja experienta in domeniul culinar. In cadrul acestui curs veti aprofunda cunostintele dobandite si veti acumula alte informatii necesare pentru a deveni bucatari chefi in restaurante de elita. Daca in primul modul sunt prezentate bazele bucatariei si echipamentele de baza pe care le intalnim in bucatariile profesionale, acum vom aprofunda metode noi de pregatire a dish-urilor, vom folosi slow cook, sous vide, si alte secrete pentru a pregati meniuri demne de marile restaurante de lux. Master Chef va explica temperaturile de gatire necesare diverselor materii prime utilizate ( carne, legume, peste) adaptate noilor tehnici de gatire. Vom trece la alt nivel de intelegere si realizare a dish-urilor, plating in trend si noile tendinte in bucatariile internationale.

Se vor pregati specialitati culinare din cateva regiuni ale Frantei ( Rhone Alpes, Ile de France, Alsace, Normandy), retete si secrete culinare pe care doar un bucatar francez le cunoaste. Veti invata cum se organizeaza un restaurant, atat din punct de vedere al personalului cat si din punct de vedere al meniurilor.

La absolvirea acestui curs aveti o diploma care va permite sa profesati meseria de bucatar in tara si in strainatate, Institut Culinaire Disciples Escoffier va va recomanda restaurantelor care fac parte din reteaua Disciples Escoffier si care au nevoie de experienta culinara dobandita de dvs. Nu ratati oportunitatea de a profesa aceasta meserie alaturi de Chefi renumiti francezi care sunt dispusi sa va impartaseasca adevarata arta culinara frantuzeasca renumita la nivel mondial.

Absolvirea acestui modul reprezinta ,, biletul” dvs catre cele mai renumite bucatarii ale lumii.

Nivel III – se adreseaza cursantilor care au absolvit nivelul I si II sau bucatarilor care au deja experienta in domeniul culinar si vor sa obtina o diploma recunoscuta la nivel international acordata de Ministerul Educatiei din Franta. Daca in primele doua module sunt prezentate bazele bucatariei, echipamentele de baza pe care le intalnim in bucatariile profesionale si am experimentat metode noi de pregatire a dish-urilor, acum vom lucra cu produse de valoare ale bucatarie frantuzesti ( fois gras, caviar, truffle, somon), vom adopta tehnici diferite de gatire si estetica in farfurie, insotite de instructiuni pentru crearea meniurilor intr-un restaurant.

Nu ratati oportunitatea de a pune toate intrebarile si de cere sfaturi bucatarilor cu experienta care vor incerca sa va impartaseasca din experienta lor culinara internationala. Master Chef DAVID CONTANT va va ghida prin bucatariile internationale oferindu-va retete din cele mai diversificate gatite in cele mai renumite restaurante ale lumii. Nu ratati oportunitatea de a degusta si de a adauga in bagajul personal de cunostinte retete si secrete culinare pe care nici un alt bucatar nu le va divulga, Master Cheful nostru lucrand in bucatarii stelate Michelin, este pe punctul de a vi le oferi in cadrul acestui curs.

La absolvirea acestui curs veti primi ,,Professional Diploma in Culinary Arts”  acordata de INSTITUT CULINAIRE DISCIPLES ESCOFFIER si diploma recunoscuta la nivel mondial Level 5 Certificate in French Cuisine – diploma acordata de Ministerul educatiei din Franta. Aceasta diploma este ,, pasaportul ”dvs pentru a va dezvolata cariera in orice restaurant cu stele Michelin, alaturi de cei mai renumiti Chefi ai lumii.

La achizitia pachetului de 3 module pretul total este de 9000 €
Modalitate de plata:
* integral cu o reducere de 5%/curs
* 4 rate fixe
* Finantare totala prin credit guvernamental – Dobanda 0%