fbpx

YOUR CART

Edit Cart
  • Niciun produs în coș.

CURS DE FORMARE PROFESIONALA COFETAR – PATISER
FORMAT UNIC IN ROMANIA - PROGRAM ESCOFFIER

PRET INTREG: 5500lei | DURATA: 20 SAPTAMANI

 CURS DE COFETARIE – PATISERIE FRANTUZEASCA –

PROGRAM ESCOFFIER

GRATUIT – MASTERCLASS SPECIALITATI FRANTUZESTI: ECLERE & MACARON
GRATUIT – UNIFORMA DE COFETAR
CURS ACREDITAT DE MINISTERUL MUNCII SI EDUCATIEI

DIPLOMA CALIFICARE COFETAR – PATISER

Cursul de formare profesionala Cofetar – Patiser, program frantuzesc Escoffier, format nou pentru Romania, dureaza 20 saptamani, se desfasoara in incinta institutului, in laboratorul special amenajat cu echipamente si ustensile profesionale marca Bilancia, partenerul nostru in dezvoltarea programelor de formare profesionala Bucatar si Cofetar – Patiser.

Acest curs premium de formare profesionala cofetar-patiser, program frantuzesc, predat chiar de un Pastry Chef francez, Baptiste Servais, va ofera posibilitatea sa deveniti un profesionist in arta cofetariei si patiseriei frantuzesti . Datorita programei conceputa dintr-o parte de teorie si multa practica in laboratorul institutului, veti putea pregati retetele cursului in mod individual la propriul banc de lucru dotat cu toate ustensilele si echipamentele necesare pentru a executa in mod profesional retetele.

Cui se adreseaza?

Programul de formare profesionala Cofetar – Patiser, programa Escoffier se adreseaza:

  • persoanelor care doresc sa invete bazale si tainele artei cofetariei si patiseriei
  • persoanelor care vor sa inceapa un business in domeniul patiseriei/cofetariei
  • personelor care vor doresc o reorientare in cariera
  • pasionatilor de dulciuri care vor sa invete sa pregateasca deserturi delicioase pentru cei dragi

Veti experimenta individual textura fiecarei prajituri/aluat/crema/tort, veti aprofunda proceduri de coacere, elemente de décor, retete fine, si fiind un curs interactiv, puteti cere toate sfaturile pentru ca la finalul acestui curs sa fiti capabili sa lucrati intr-o cofetarie/patisserie alaturi de profesionisti ai domeniului.

Programul nostru frantuzesc, pune accent foarte mult pe practica, retele sunt pregatite individual de fiecare cursant, pentru a descoperi secretele din spatele retelor, elementele cheie care vor transforma preparatul intr-un desert delicios si corect pregatit din punctul de vedere al tehnicilor aplicate.

Suplimentar fata de orele de teorie si practica efectuate in laboratorul institutului, veti avea oportunitatea sa beneficiati de un stagiu de practica in cofetarii/patiserii de top partenere in cadrul programului de formare profesionala. Veti lucra si veti invata alaturi de profesionisti in acest domeniu, avand posibilitatea sa aflati multe secrete ale dulciurilor de succes frantuzesti pe care inainte doar le savurati cu placere, acum veti invata sa le preparati, cu aceeasi placere.

Cursurile noastre de formare profesionala sunt acreditate de Ministerul Muncii si Educatiei. In urma examenului de absolvire – proba teoretica si proba practica – la care vor participa specialisti in domeniu si o comisie acreditata, cursantii vor obtine diploma de calificare Cofetar – Patiser valabila la nivel national si in tarile din UE.

La sfarsitul acestui modul, Institutul Culinar Disciples Escoffier va acorda  diploma de absolvire a Nivelului Basic Escoffier – diploma valabila la nivel international in domeniul culinar.

Ce vei invata la modulele teoretice si practice?

  • Normele HACCP aplicabile in industria HoReCa
  • Igiena, securitatea muncii si protectia mediului
  • Comunicare la locul de munca
  • Organizarea locului de munca:
    • Organizarea spatiilor de patiserie: amenajarea tehnologica a sectiilor, procesul de productie, organizarea personalului
  • Tehnologia de obtinere a aluaturilor: aluat nedospit, aluat dospit, aluat oparit, aluat fraged, preparate din foietaj
  • Tehnologia semipreparatelor utilizate in cofetarie:
    • siropuri, fondant, blaturi, torturi, piscoturi,
    • crème pe baza de lapte, pe baza de grasimi, pe baza de frisca
    • jeleuri si fructe confiate, fructe in alcool
    • martipan, praline de ciocolata
  • Tehnica de lucru cu ciocolata:
    • Notiuni generale despre ciocolata
    • Cum topesti corect ciocolata
    • De ce temperam ciocolata
    • Prajituri pe baza de ciocolata
    • Elemente de décor din ciocolata
  • Tehnologia prajiturilor, muffins, cupcake
  • Tehnologia fursecurilor
  • Tehnologia diferitelor glazuri si elemente de décor pentru torturi
    • Elemente de décor din ciocolata, din zahar, din pastiaj, din crème si fructe confiate
  • Tehnologia de realizare a inghetatelor din lapte, fructe, parfeuri, specialitati de inghetata
  • Tehnologia prepararii torturilor
  • Tehnologia de preparare a croissantelor frantuzesti
  • Atelier demonstrative muffins, cupcake

EXEMPLE DE RETETE PREGATITE IN CADRUL CURSULUI:

  • PRAJITURI/TORTURI PENTRU EVENIMENTE
  • SPECIALITATI FRANTUZESTI
  • MILLE-FEUILLE
  • MACARONS
  • ECLAIRES
  • TARTE (TARTE TATIN, HAZEL VANILLA TART, MANDARIN CHESTNUT TART)
  • CHESSECAKE
  • CROISSANTES
  • VIENNOISERIES
  • PROFITEROL
  • OPERA CAKE
  • MOGADOR CAKE
  • RASPBERRY & VANILLA VACHERIN CAKE

Conditii de inscriere si documente necesare

  • Pregatirea minima obligatorie: 10 clase (invatamant nimim obligatoriu)

Documente necesare pentru inscriere la curs:

  • Copie CI
  • Copie certificate de nastere
  • Copie certificate de casatorie (daca este cazul)
  • Copia ultimului act de studiu
  • Adeverinta medicala (cu specificatia ,,clinic sanatos’’) in original sau copie
Call Now Button
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Facebook