YOUR CART

Edit Cart
  • Niciun produs în coș.

BUCATAR - CURS INTENSIV - INSTITUT CULINAIRE DISCIPLES ESCOFFIER - DUBLA DIPLOMA

PRET INTREG: 3500€

Finantare totala prin credit guvernamental – Dobanda 0%

INSTITUT CULINAIRE DISCIPLES ESCOFFIER a conceput un curs intensiv cu o durata de 3 luni, ( 240 ore) special pentru cursantii care vor sa devina bucatari intr-o perioada de timp relativ scurta, dar acumuland un bagaj de cunostinte extrem de variat in arta culinara pentru a profesa aceasta meserie in restaurante din tara si din strainatate.

Institut Culinaire Disciples Escoffier va elibereaza o diploma recunoscuta in domeniul culinar la nivel international, astfel aveti oportunitatea de a profesa aceasta meserie in marile restaurante din tara / strainatate sau din tari in cadrul retelei Disciples Escoffier in care va putem recomanda pentru performantele dobandite pe parcursul cursului.

Acest curs se adreseaza si persoanelor care detin sau vor sa-si deschida un restaurant, in acest fel dansii vor cunoaste tehnicile de baza intr-o bucatarie, metode de pregatire a preparatelor, echipamentele necesare intr-o bucatarie profesionala, normele de securitate si igiena, gestiunea materiei prime, comunicarea cu personalul si alte informatii necesare si utile pentru a gestiona un restaurant.

Bucataria scolii este dotata cu echipamente si ustensile de bucatarie la standarde europene, conform noilor trenduri in domeniul culinar ( gatitul sous-vide, slow cook, bucataria moleculara) iar fiecare cursant va beneficia de propriul banc de lucru, plita inductie, chiuveta, unelte si ustensile necesare pregatirii fiecarui preparat. Fiind un curs care se axeaza pe lectii demonstrative si practica in bucatarie, veti avea oportunitatea sa descoperiti si sa creati gusturi, arome, combinatii de produse si culori in farfurie care va vor consolida cunstintele si va vor ghida spre drumul catre arta culinara, fine cuisine.

In cadrul acestui modul veti participa la un intership de practica in locatiile partenere ( hoteluri si restaurante). Acum veti experimenta cum se desfasoara activitatea in bucatariile profesionale ale restaurantelor si hotelurilor si veti avea posibilitatea sa va gasiti un loc de munca in locatiile respective. Durata acestui intership este de 480 ore si va fi stabilita de fiecare cursant la locatia solicitata de acesta.

STRUCTURA CURSULUI

*HACCP – Normele de igiena si siguranta alimentatiei
*Depozitarea alimentelor, FIFO, etichetare, decongelarea
*Controlul contaminarii incrucisate
*Bacterii: salmonella, ecoli, listeria
*Comunicarea eficienta in bucatarie
*Tehnologie culinara
*Metode de gatire
*Ustensile si echipamente de bucatarie
*Limba engleza si franceza – notiuni de gastronomie

*Knife skills – tehnici de taiere a legumelor: brunoise, paysanne, julien, mirepoix
*Legume (teorie & practica): caracteristicile organoleptice ale legumelor, taieturi si modalitati de pregatire
*Metode de gatire: fierbere, posarea, gatitul cu aburi, gatit la cuptor/tigaie, sous-vide, slow cook
*Semipreparate culinare (fonduri, sosuri, stocuri si aplicatii ale acestora in preparate)
*Stock-uri: de vita, de pasare, de peste, de vanat
*Sosuri de baza: Bechamel, Hollandaise, Mousseline, Remoulade, Bernez, sos Supreme
*Salate si garnituri: salata Caesar, salata Nicoise, cartofi parizieni, garnituri din crupe si paste fainoase, garnituri din legume
*Preparate din oua: oua posate, Cocote, omleta, oua in crusta
*Paste: pasta fresca, ravioli, gnochi
*Peste si crustacee: filetarea pestelui, peste la cuptor cu garnitura si sosuri, scoici, fructe de mare
*Preparate din carne de pasare: transarea unui pui, pregatire piept de rata/ pulpa de rata
*Preparate din carne de vita/porc/organe de animale
*Condimente si mirodenii – utilizarea lor in gastronomie
*Preparate din bucataria internationala: Franta, Grecia, Spania, Italia, Asia
*Patiserie: tarte, placinte, torturi
*Realizarea plating-ului in trend

In cadrul cursurilor practice vom pregati meniuri cu ingrediente de calitate in diferite combinatii ale acestora, punand accent pe tehnicile de taiere a legumelor/carnurilor, tehnicile de baza pentru pregatirea dish-urilor si prezentarea acestora in farfurie (plating).

Master Chef David Contant si alti bucatari invitati in cadrul orelor va vor deschide apetitul catre arta culinara si va vor impartasi secretele unor preparate de succes. Pe intreaga perioada a cursului veti invata sa combinati produse si condimente de calitate superioara, va veti dezvolta creativitatea si sensibilitatea gusturilor, rezultatul fiind realizarea unor preparate exceptionale atat din punct de vedere al gustului cat si din punct de vedere estetic.

La sfarsitul cursului veti sustine un examen in urma caruia veti primi diploma de Bucatar acordata de Ministerul Muncii, o diploma si o medalie Institut Culinaire Disciple Escoffier – curs intensiv si recomandarile noastre pentru a profesa meseria de Bucatar in restaurante renumite din strainatate, in cadrul retelei Disciples Escoffier.

PRET INTREG: 3500€

Finantare totala prin credit guvernamental – Dobanda 0%

Informaţiile publicate in acest modul pot fi preluate doar în scop educational fara a pute fi redistribuite sau utilizate in alt scop. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Pentru a respecta legislația privind protecția datelor, vă recomandăm să consultați punctele cheie ale Politicii de confidențialitate ale ICDE.

Call Now Button