Chef Bogdan Cozma

 

Poftă de viață bună să ai! Asta le doresc tuturor celor cu care mă întâlnesc și asta consider că trebuie să transmitem prin farfuriile pe care le punem în fața oaspeților. Căci bucătarul desăvârșit nu este cel care face farfurii perfecte, ci cel care reușește să transmită prin farfuriile sale atât gustul și platingul impecabile, cât și toată emoția pregătirii lor. Pentru că așa se întâmplă când iubești ceea ce faci: vrei să dai mai departe atât rezultatul muncii tale, cât și pasiunea care te-a dus acolo.

Și asta m-a făcut pe mine ceea ce sunt azi: chef Certificat Escoffier nivelul 3 – Grand Diploma.

Însă și eu am început de undeva:

Primii pași i-am făcut în aprilie 2013, când am ajuns la Restaurant Belvedere Brașov. Maestrul în artă culinară Ioan Florescu m-a luat sub aripa lui și i-am fost alături timp de 5 ani. În acest timp am participat și la traininguri în UK: am fost chef de partie la The Black Horse, sous chef la The Wellington Arms și head chef Carnarvon Arms.

În aprilie 2018, „mi-am luat zborul din cuib” către restaurantul DOR din Bran, unde am pus practic cărămizile bucătăriei de acolo:

● am creat și implementat întregul concept de meniu tradițional, transpus la cerințele moderne;
● am coordonat întreaga echipă de bucătari;
● am conceput meniurile și m-am implicat în organizarea evenimentelor;
● m-am ocupat de managementul achizițiilor pe partea de ingrediente și logistică;
● am susținut traininguri pentru ospătari și nou-veniții în bucătărie.

În paralel, m-am alăturat și Echipei Naționale de Bucătari a României, în calitate de membru. Eu și colegii mei gândim meniurile și prezentările pentru concursurile gastronomice internaționale la care participăm astfel încât să impresionăm juriul nu doar prin calitatea preparatelor, ci și prin capacitatea noastră de a duce bucătăria românească la nivel de fine cuisine.

Totodată, am pus pe picioare și conceptul de Private Travelling Chef – organizarea de mese intime ori festive atât la domiciliul clienților, cât și în alte locații stabilite de ei. Astfel, concep meniul în funcție de solicitările și bugetul clientului; asigur toate ingredientele și partea logistică necesare implementării; mă deplasez în locația stabilită, prepar mâncarea și servesc oaspeții și, mai mult decât atât, mă și asigur la final că locul rămâne la fel de curat precum l-am găsit. Găsești detalii aici http://bit.ly/ziarulFinanciar și aici http://bit.ly/ProTVbuc

Evoluția profesională este prioritară pentru mine. Așa că nu ratez nicio competiție care să mă provoace și să mă ajute să cresc. Iar rezultatele nu au întârziat să apară:

– locul 3 pe echipe la proba “Restaurantul Națiunilor” și locul 4 la proba “Chef’s Table” din cadrul Olimpiadei Culinare de la Stuttgart, ediția 2020;
– locul 3 Arena Bucătarilor, ediția 2019;
– locul 2 la proba Platou Culinar Rece – Gastropan, ediția 2019;
– semi-finalist la Arena Bucătarilor, ediția 2018;
– locul I la proba Tortul Anului – Gastropan, ediția 2018;
– locul I la proba Platou Culinar Rece, ediția 2018.
– medalia de bronz, categoria individual – Cupa Mondială Villeroy&Bosch, Luxemburg, ediția 2018.

Așadar, te aștept la cursuri, să povestim despre cum poți să ai Poftă de viață bună!