DIPLOMA INSTITUT CULINAIRE DISCIPLES ESCOFFIER - NIVEL BASIC DIPLOMA EMISA DE MINISTERUL MUNCII SI MINISTERUL EDUCATIEI

PRET: 6300 Lei  – Discount -10% in perioada 5 aprilie – 10 mai 

CURSUL POATE FI ACHITAT IN 3 RATE LUNARE

PROGRAM CURSURI:

                MAI 2024 – AUGUST 2024

SEPTEMBRIE 2024 – IANUARIE 2025

MARTIE 2025 – IUNIE 2025      

Locatie de curs: Calea Bucuresti 103E, loc. Saftica, jud. Ilfov

 

 

 

    

     

Nivelul 1 „Fundamentele artelor culinare” ( 240 ore ) se adreseaza tuturor incepatorilor in arta culinara, celor care nu au experienta anterioara in gatit, dar vor sa invete secretele gastronomiei internationale. Modulul cuprinde conceptele de baza in bucatarie, tehnicile de pregatire a materiei prime, proprietatile si aplicatiile operatiilor de pregatire a retelor culinare, sistemul de lucru intr-o bucatarie profesionala si cateva din secretele bucatarie frantuzesti cu toate explicatiile si sfaturile necesare oferite de Chefii nostri cu experienta in bucatarii renumite. Veti avea oportunitatea de a cunoaste si experimenta modul de lucru si „setul de instrumente” esential unui bucatar-sef.

In cadrul acestui modul veti incepe prin a invata notiunile esentiale in bucatarie, normele de siguranta si igiena, veti invata diverse metode de taiere a legumelor si a carnurilor, apoi veti progresa catre tehnicile de gatit esentiale in gastronomie aplicate intr-o bucatarie profesionala, ca de exemplu stocurile, cele 5 sosuri de baza ale bucatariei franceze, veti parcurge impreuna cu Chefii nostri toate metodele de gatit si temperaturile de gatire in functie de tipul de materie prima si veti descoperi cateva taine ale patiseriei frantuzesti. Fiecare cursant va beneficia de propriul banc de lucru utilat cu plita, chiuveta, masa de lucru, ustensile si va experimenta in cadrul demonstratiilor practice traditiile culinare frantuzesti transpuse intr-o gama larga de retete.

Acest modul se adreseaza si persoanelor care vor sa-si deschida o locatie HoReCa (restautant/cafenea/hotel), deoarece acestia trebuie sa cunoasca procesul tehnologic ( teorie si practica) care ofera un produs de calitate clientului final. Doar luand la cunostinta importanta echipamentelor, a personalului calificat si a produselor de calitate, acestia pot oferi clientilor preparate calitative care sa determine consumatorii sa se intoarca cu drag in locatie pentru a experinta alte preparate.

In cadrul acestui modul veti participa la un intership de practica in locatiile partenere ( hoteluri si restaurante). Acum veti experimenta cum se desfasoara activitatea in bucatariile profesionale ale restaurantelor si hotelurilor si veti avea posibilitatea sa va gasiti un loc de munca in locatiile respective. Durata acestui intership este de 480 ore si va fi stabilita de fiecare cursant la locatia solicitata de acesta.

La sfarsitul cursului, cursantii vor sustine o proba teoretica si o proba practica in prezenta unei comisii acreditate formata din bucatari si specialisti in domeniu.

Acest curs de calificare Bucatar este autorizat de Ministerul Muncii si Ministrul Educatiei, iar cursantii vor primi la absolvire diploma acreditata pe calificarea de Bucatar, cod COR 5122.2.1.

Institutul Culinar Disciples Escoffier va inmana diploma pentru absolvire Nivel Basic Escoffier.

diploma-logo

Certificari

Competentele si tehnicile studiate

Veti invata organizarea profesionala a bucatariei (sistemul de brigada, statiile de lucru la rece si cele la cald), va veti familiariza cu instrumentele si echipamentele profesionale, veti aprofunda tehnicile de gatire prezentate in retete si sistemele de gestionare a comenzilor și practicile esențiale de igienă aplicate zilnic in bucatarie. Sunt explorate diverse metode de depozitare și conservare a alimentelor (inclusiv salinizare, confit și deshidratare).

  • HACCP – Normele de igiena si siguranta alimentatiei
  • Depozitarea alimentelor, FIFO, etichetare, decongelarea
  • Controlul contaminarii incrucisate
  • Bacterii: salmonella, ecoli, listeria
  • Organizarea activitatii de productie
  • Comunicarea eficienta in bucatarie
  • Estetica in farfurie – plating in trend
  • Tehnologie culinara
  • Metode de gatire
  • Ustensile si echipamente de bucatarie
  • Limba engleza si franceza – notiuni de gastronomie
  • Notiuni de alimentatie si nutritie
  • Tehnica de elaborare a meniului

Manipularea profesionala a cutitelor (transarea carnurilor de pasare/peste/porc/vita, filetarea, dezosare) si tehnicile de taiere a legumelor ( batonnet, brunoise, paysanne, julien, chiffonade)

Descoperiti arta Saucier-ului, combinand ingrediente cum ar fi oasele fara carne cu legume aromatice pentru a crea diferite stocuri (stocul brun si stocul alb) si amestecarea stocurilor cu alte ingrediente necesare pentru a crea cele cinci sosuri Escoffier si numeroasele lor variatii (Velouté, Espangole, Hollandaise, Béchamel, Tomato). La randul lor, aceste sosuri formează baza pentru explorarea unei game variate de preparate specific frantuzesti.

Exemple de stocuri: stoc alb si stoc brun, stoc de legume/pasare/peste/vita/vanat

Exemple de supe: supa de ceapa – reteta autentic frantuzeasca; diverse supe creme de sezon

Exemple de sosuri: Bechamel, Veloute, Spaniol, Olandez, Tomato – cele 5 sosuri frantuzesti si derivatele: Choron, Bernaise, Foyot, Mousseline, Soubise, Nantua, Mornay, Supreme, Bercy, Bordelaise, Creole, Allemande, Colbert, Marinara

Garniturile sunt elemente fundamentale pentru a crea o reteta de succes alaturi de diverse tipuri de carnuri sau peste, oferind un preparat sanatos si echilibrat din punct de vedere al elementelor nutritive. Invatati sa identificati si sa clasificati o gama larga de legume, amidonuri, cereale, ierburi si condimente si sa va familiarizati cu calendarul produselor sezoniere. Pregatiti un meniu vegetarian si adaptati compozitia garniturilor in functie de piesa de baza pe care o va insoti.

Garnituri – diverse retete internationale care contin: orez, paste fainoase home made (facute de voi), legume (sotate, la gratar, la cuptor, gratinate), crupe, fructe ( foie gras cu fructe confiate, fructe uscate utilizate in pregatirea garniturilor). Retete internationale care contin branzeturi in combinatie cu alte elemente care formeaza o garnitura perfecta in functie de piesa de baza.

Salatele sunt de doua feluri: salate de insotire a preparatelor culinare si salate care se servesc in mod individual ca si preparat in sine.

Exemple de salate: Nicoise, Caesar, Macedoine, salata de cruditati, diverse salate de sezon, etc

Utilizarea si adaptarea metodelor de gatire joaca un rol esential in dezvaluirea si exprimarea subtilitatii ingredientelor (carne, peste, legume). Cele trei categorii principale de tehnici de gatire: „concentrare” (prăjire in grasimi, pregatirea produselor la grill, posarea in lichid cald, coacerea la cuptor, prăjire in cratita sau glazarea, sotarea, sous-vide, gatirea sub aburi) ,,extinsa” (inabusirea fara a da culoare bruna produsului, posarea in lichid rece) si ,, combinata” ( brezarea dand o culoare maro produsului)

OUL – Piatra de temelie a bucatariei franceze si a produselor de patiserie.

Omeleta – un preparat care a fost gatit pentru prima data in Franta in secolul al XVII-lea – reprezinta intersectia perfecta a unei tehnici precise si a unui ingredient imaculat.

Ouale pot fi, de asemenea, posate, prajite, fierte, folosite in sosuri sau sufleuri, oua umplute, oua integrate in diverse preparate.

Veti explora diferite tehnici de gatire si retete cu oua, de la ouale Cocotte la ouale Mollet Florentine, omlete rulate tipic frantuzesti, omlete cu diverse umpluturi/ adaosuri, etc

In acest capitol veti parcurge numeroase metode de filetare si gatire a pestelui si crustaceelor, retetele clasice frantuzesti si pestele plat gatit in crusta de sare, retete cu pestele de apa dulce si apa de mare.

Chefii nostri vor prezenta secretele pregatirii celor mai delicioase preparate cu fructe de mare, tehnologia de preparare, temperaturi optime de gatire in functie de specie si garniturile potrivite.

Bogatia patrimoniului culinar francez isi are intelesul si expresia pe deplin prin utilizarea „ingredientelor nobile”, cum ar fi bucatile premium de carne rosie. De la dezosarea unui pui pana la intelegerea etichetelor de carne de vita sau la examinarea culorii carnii, a continutului de muschi si grasimi, veti invata numeroase tehnici de taiere, metode de gatire si retete clasice pentru carne de vită, carne de porc, miel, carne de vitel, pui si rata.

Ingredientele de baza pentru produsele de patiserie includ diferite categorii de faina, zaharuri, drojdii chimice și naturale, unturi, ouă, fructe, ciocolată și produse lactate. Descoperiți tehnici clasice, cum ar fi prepararea aluatului pentru choux, aluatul de tarte, cremele savuroase si inghetata.

Consomme de vita cu legume taiate brunoise
Veloute Dubarry
Supa de ceapa
Oua Florentine, Sunny eggs
Sparanghel cu sos mousseline
Blanquette veal stew old style
Beef Tournedos Henry IV, sos Bearnaise
Beef filet Wellington
Vita in stil Burgundy
Oua posate, sos Supreme si Orez Madras
Piept de rata cu portocala, sos pesto si legume ,,tian”
Seabream file cu legume, salata verde umpluta cu ciuperci si sos Duxelle, ,,Beurre blanc”
Tarta cu lamaie si bezea
Charlotte cake cu capsune
Tarta cu mere si inghetata de vanilie

PRET INTREG: 6300Lei 

Informaţiile publicate in acest modul pot fi preluate doar în scop educational fara a pute fi redistribuite sau utilizate in alt scop. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Pentru a respecta legislația privind protecția datelor, vă recomandăm să consultați punctele cheie ale Politicii de confidențialitate ale ICDE.

STAGIUL DE PRACTICA

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Call Now Button